AANKONDIGINGEN EN VERSLAGEN VAN EVENEMENTEN   
                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


Jubileum reünie wordt gezellig feest

De belangstelling voor de 25ste reünie van de NVC in Nederland is bijzonder groot. Logisch, want veel leden willen deze gezellige en feestelijke middag meemaken, omdat het deze keer een bijzondere bijeenkomst wordt. We gaan niet alleen genieten van een prima warme 3-gangen lunch, maar tussen de gangen door ook gezellig een dansje maken, ondersteund door goede dansmuziek.

Vanwege het bijzondere karakter van de bijeenkomst biedt de vereniging het totale programma aan voor de aantrekkelijke all-in prijs : € 20,-- per persoon!
Hierin is de lunch begrepen, het sprankelende drankje aan het begin, 2 glaasjes wijn, bier of frisdrank bij de maaltijd en een lekker kopje koffie na afloop.

Wij moeten het aantal deelnemers ruim van te voren opgeven bij het hotel-restaurant, vandaar deze herinnering. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, aarzel dan niet, maar stuur een mail naar onderstaand adres.

Op donderdag 31 augustus a.s. is iedereen welkom om 12.00 uur bij hotel-restaurant De Bilt, de Holle Bilt 1 in de gemeente De Bilt.

Er is ruime parkeergelegenheid. Aanmelden kan bij Erno de Vree, telefoon in Nederland 030-2205204, mobiel 06-40262413, of per e-mail naar bettyenerno@hotmail.com
Laat deze unieke NVC bijeenkomst niet aan u voorbijgaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Het bestuur van de NVCJubileumreünie wordt lunch-dansant 

Om de 25ste reünie van de NVC in Nederland op 31 augustus a.s. extra feestelijk te maken, heeft de jubileumcommissie bedacht er een lunch-dansant van te maken. 
Tussen de gangen van de goed verzorgde driegangen-lunch doen we een gezellig dansje, muzikaal begeleid (en gestimuleerd) door de toetsenist/zanger Frans Visser, die optreedt in heel Nederland. 

Kortgeleden nog in Den Haag, waar wij hem spraken tijdens een van de dansmiddagen die daar regelmatig worden gehouden. Hij had er zin in om bij ons op te treden en wij hebben ervaren dat hij er aangenaam en vakkundig de (dans)stemming in brengt.

Zoals wij al eerder berichtten vindt deze “jubileum bijeenkomst” plaats in hotel-restaurant De Bilt. In zaal Beerschoten van dit etablissement gaan we nu dus niet alleen lekker eten, maar ook dansen, om er op deze manier eens iets heel anders van te maken. Ook al omdat leden in het verleden hebben aangegeven om tijdens een clubfeest graag eens te willen dansen. 

All inclusive

Een plezierige bijkomstigheid van deze jubileumreünie is het feit dat de hele middag in principe “all inclusive” is. Wat betekent dat we voor de entreeprijs van slechts € 20,-- per NVC-lid een warme lunch krijgen, plus een aantal drankjes.

De ontvangst begint met een mooi glas prosecco, waarna er daarna bij de maaltijd nog twee keer een consumptie wordt aangeboden in de vorm van een glas wijn, een biertje of een frisdrank. De middag wordt afgesloten met een kopje koffie. Consumpties die deze middag dan nog extra worden besteld zijn voor eigen rekening. 
Bij mooi weer vindt de ontvangst van de gasten plaats op het ruime buitenterras aan de voorkant van het hotel, evenals het aanbieden van het kopje koffie na afloop van de lunch-dansant. Mocht het minder zonnig zijn, dan blijven we in de zaal, waar we dan gewoon nog lekker doorgaan met dansen. Vermeld moet even worden dat introducés deze middag welkom zijn, maar dat voor hen de deelnameprijs van de middag € 45,-- zal zijn. 


Van harte welkom

Om 12.00 uur is iedereen welkom bij hotel-restaurant De Bilt, de Holle Bilt 1 in de gemeente De Bilt. Telefoon 030-6358736. Er is ruime parkeergelegenheid op het eigen parkeerterrein. Deze locatie ligt zeer centraal tussen Utrecht, de Bilt en Zeist en is gemakkelijk te bereiken uit alle richtingen.

Voor mensen die willen blijven logeren in het hotel is er een speciaal formulier, verkrijgbaar bij Erno. 
Aanmelding voor deelname aan deze NVC-middag bij Erno de Vree. Tel. 928760302, mobiel 676070090, email bettyenerno@hotmail.com
Na 9 mei a.s. in Nederland telefoon 030-2205204, mobiel 0640262413, of email bettyenerno@hotmail.com . 

De jubileumcommissie
Erno de Vree, Henk van den Bovenkamp en Piet Kort
Verrassende jubileum reünie 

De jaarlijkse reünie in Nederland van onze vereniging wordt dit keer een verrassende gebeurtenis. Omdat het evenement voor de 25e keer wordt gehouden is er een feestcommissie gevormd, die erin is geslaagd een “anders dan anders” programma samen te stellen, waarbij de gezelligheid voorop staat. 
Onthullen doen we dit pas in het aprilnummer van NVC Clubnieuws, dat tevens het laatste nummer van dit verenigingsjaar gaat worden.
Omdat we vorig jaar uiterst tevreden waren over de kwaliteit van het gebodene, de eetzaal en de verzorging, hebben we besloten om ook dit jaar weer naar de vestigingsplaats van het KNMI te De Bilt te gaan, naar hotel-restaurant De Bilt. We krijgen daar een eigen royale feestzaal. Er is een gezellig programma bedacht, waar iedereen echt naar kan uitkijken.


Royaal onthaal
Te adviseren is om de datum van donderdag 31 augustus a.s. alvast in de agenda te noteren, want we krijgen een voortreffelijke en aan tafel geserveerde warme driegangen lunch, compleet met twee glazen wijn, bier of fris en afgesloten met een lekker kopje koffie.


Bij de ontvangst worden we al onthaald op een sprankelend drankje om in de juiste stemming te komen.
Hetgeen betekent dat deze keer in principe spijs en drank zijn inbegrepen.

De prijs van dit geheel is vanwege de feestelijke aanleiding zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen deel te nemen, namelijk 20 euro per persoon, helemaal compleet. 

 De vereniging subsidieert de rest van het vereiste bedrag, al geldt dit alleen voor onze leden. Introducees zijn welkom, maar aan hen moet een deelnameprijs van 45 euro per persoon worden berekend. 

Kamer reserveren
NVC leden die ver weg wonen en graag zouden willen blijven slapen, kunnen een kamer in hotel De Bilt reserveren voor de speciale prijs van 92,50 euro inclusief ontbijt voor 2 personen. Hiervoor is snel vastleggen zeker gewenst. 

De deelname aan de reünie kan mogelijk groot worden en daarom is het goed dat men zich nu al opgeeft. Dit kan bij Erno de Vree, email bettyenerno@hotmail.com of tel. 928 760 302 of mobiel 6 760 700 90 .


 

De feestcommissie,

Erno de Vree, Henk van den Bovenkamp en Piet Kort
De puzzeltocht 2017 

Opgetogen trokken wij en veel andere leden van onze vereniging deze Valentijnsdag op naar de grote parkeerplaats bij het stadion in San Fernando om daar, in afwachting van wat er ging gebeuren, gebruik te maken van de aangeboden koffie met cake.
Wordt het weer een dagje de bergen in of ……? Wij wisten het niet. 

Dat een puzzeltocht echter leuk kan zijn zonder een bergtraject bleek tijdens het verloop van de dag. Wij reden door San Fernando, Playa del Inglés, Sonnenland en El Tablero met een scala aan opdrachten. Van tulpjes en rotondes tellen tot foto's herkennen.
Bovendien moesten wij ook nog activiteiten ondernemen zoals petanca spelen, bowlen en basketballen. 

Uiteindelijk kwamen wij bij het shoppingcentre Meloneras Playa waar het eindpunt was en ons een uitstekende lunch werd aangeboden in restaurant Serafin, met als specialiteit vis en paella. De wijn vloeide rijkelijk zodat wij het minder triest vonden niet in de prijzen te zijn gevallen.

Daarna zagen we dat onze nieuwe penningmeester Wim Bruinzeel met de eer ging strijken en de beker van de eerste prijs in ontvangst heeft genomen. 
Natuurlijk hoort bij deze overwinning van Wim ook de verantwoording ons volgend jaar op een minimaal gelijkwaardige puzzelrit te trakteren.
"Iedereen is een winnaar" stond op een hartje dat behoorde bij een aangeboden roos en dat hielp ons het verlies te dragen. Wij danken de organisatie voor de perfecte dag. 

Cees van der Meiden

NVC bustocht naar het noorden van Gran Canaria 

Op 31 januari 2017 vertrokken wij, na het voldoen van de reissom aan de penningmeester van de vereniging, om 09.00 uur vanaf de Calle Holanda onder de deskundige leiding van buschauffeur Juan en reisleidster Elly van der Loo.

Ons eerste doel was Arucas, de “Stad van de Rum”. Wat minder bekend is dat deze stad ook een prachtige kathedraal bevat met bijzondere gebrandschilderde ramen.

De San-Juan-Bautista-kathedraal is opgetrokken uit blauw-grijze vulkaansteen in neo-gotische bouwstijl. De bouw van de kerk begon in 1909 en opende zijn deuren in 1917, maar het duurde nog tot de jaren ‘70 voordat de kathedraal echt was afgebouwd. 

Na een kopje koffie te hebben gedronken op één van de vele terrasjes ging de bus richting Firgas, bekend om zijn bronwater, gewonnen uit de bronnen van Las Madres.

De mooiste attractie van Firgas is de Paseo de Canarias. Dit is een steile straat die uit twee gedeelten bestaat. Het bovenste deel is gewijd aan de zeven Canarische Eilanden. Van ieder eiland is met tegels een kenmerk van het betreffende eiland gemaakt, daaronder zie je rechts het wapen van dat eiland en links zie je een reliëf van het eiland. Het onderste deel van de Paseo bestaat uit een mooie waterval met aan de zijkant een witte muur waartegen 22 prachtige kleurige betegelde banken staan, die symbool staan voor de 21 gemeenten van Gran Canaria en nog één voor het eilandbestuur.

De reis werd voort-gezet richting Agaete om een bezoek te brengen aan de “Finca La Laja”. Een bedrijf met een diversiteit aan agri-culturele producten. Naast de bekende sinaasappels, mandarijnen en bananen teelt men hier ook druiven.

Tevens verbouwt men hier koffiebessen. De enige plaats in heel Europa waar koffieplanten worden geëxploiteerd.

Het bezoek aan deze finca werd afgesloten met het proeven van 3 soorten wijn en een kopje koffie, uit eigen productie. 

Via de noordkant van het eiland werd de terugreis aangevangen richting Puerta de las Nieves, de haven waaruit ook de ferry’s naar de andere eilanden vertrekken.

Hier was een lekkere lunch klaargemaakt die door veel mensen werd afgesloten met een rondje “uitbuiken” langs de haven en boulevard. 

Hierna werd de “thuisreis” definitief aanvaard en reden we verder, via de noordkant en de rondweg Las Palmas, om uiteindelijk omstreeks 17.00 uur weer op de Calle Holanda terug te keren.

Het was een bijzonder geslaagde dag geweest, waarbij we een andere kant van het eiland hebben gezien, en die je doet beseffen dat er meer is op Gran Canaria dan zon, zee en strand. 


Theo Huisman
Sfeervolle nieuwjaarsreceptie 8 januari 2017 
 

Het was weer ouderwets gezellig op het terras bij Barbacán. Naast veel bekende gezichten ook weer veel nieuwe leden die de stoute schoenen hadden aangetrokken, en terecht! 

De Nieuwjaarsreceptie is naast de Jaarvergadering altijd een goedbezochte bijeenkomst.

Met 90 personen klonken we met een glas cava op het nieuwe jaar en we zaten daarna met 76 personen aan een prima voorziene lunch.  


Na een welkomstwoord door voorzitter Frans en een toost op het nieuwe jaar genoten we op het terras van een lekker zonnetje en een bitterbal. 

Na een tijdje nodigde Tom ons uit voor de lunch met het advies de tafels te vullen en gewoon aan te schuiven. Je kunt nu eenmaal niet altijd met al je vrienden aan één en dezelfde tafel zitten. Tevens is dit ook een goede manier om weer eens een paar andere (nieuwe) leden te leren kennen. 

Bij het koud en warm buffet was het dringen bij de “Pata negra” die dit keer ook vers gesneden op het menu stond. Daarnaast een grote keuze aan vlees en vis met een uitgebreid garnituur. Natuurlijk stonden er ook weer heerlijke nagerechten die menigeen in verleiding brachten.

 


Kortom, onder het genot van een wijntje dachten we niet meer aan de lijn en genoten we van deze goed georganiseerde receptie. 

Aan het slot bedankte de voorzitter allen voor hun komst en speciaal de dames Dedy en Roos, die bij de ontvangst de registratie en het innen van de ledenbijdrage op zich hadden genomen. Dit werd met een welgemeend applaus afgesloten. 

Daarna genoten we nog lang na onder het genot van een kop koffie en de restjes wijn. Het was weer een prima receptie, volgend jaar weer doen!

Jaap Commandeur


Autopuzzelrit op 14 februari 2017

Dit jaar vindt de autopuzzelrit plaats op dinsdag 14 februari. Deze rit is uitgezet en georganiseerd door Bill Botterweg en Wim van Oest.
Tjardo en Yneke Kuipers hebben daarbij hand- en spandiensten verricht.
 

We beginnen ´s morgens tussen 09.30 en 10.00 uur met koffie en cake bij Kiosco Timanfaya met de Coca Cola uithangborden aan de Calle Sta. Brígida. Die bevindt zich bij het grote parkeerterrein bij het stadion in San Fernando (Estadio Municipal).
Hierna vertrekken we met korte tussenpozen.
 
Waar het parcours eindigt blijft vooralsnog een verrassing. Aan het einde van de rit wordt iedereen uitgenodigd voor een smakelijke lunch en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Deelname is voor zowel NVC-leden als niet-leden voor eigen risico en de deelnameprijs bedraagt € 25,-- en voor niet-leden € 30,--.
Deelnemende teams kunnen zich aanmelden via de mail van de NVC ned.ver.canaria@gmail.com of bij Tjardo Kuipers, tel. 626 016 959.
Vergeet vooral niet op te geven uit hoeveel personen uw team bestaat.
Graag aanmelden voor 9 februari.

Het Bestuur