AANKONDIGINGEN EN VERSLAGEN VAN EVENEMENTEN   
                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


De 25 jarige NVC-reünie in de Bilt 

In 1992 was de voorzitter van de NVC, Tjerk Schmidt, absoluut tegen de organisatie van een reünie van Canariagangers in Nederland. Hij wilde geen vermenging van Canarische contacten met wat voor evenement dan ook in Nederland. Toch leek het ons een leuk idee om vóór het begin van een nieuw overwinterings-seizoen even gezellig bijeen te komen om met elkaar te bespreken wat er zoal in de zomer gebeurd was en vooral om te vragen: “Wanneer zien we je weer op Gran Canaria?” 

Eén van onze leden, Wil van Duijnhoven, had kort tevoren haar succesvolle restaurant in het Amsterdamse bos overgedragen aan haar zoons en zij liet ons weten, dat zij het toch wel erg op prijs zou stellen als we dáár onze eerste reünie zouden houden.
Waarom ook niet ? En wat kijken we nu nog terug op een gezellige eerste bijenkomst, waar haar zoons ons na afloop lieten weten, dat wij, ter ere van hun moeder, die avond hún gasten waren geweest. Wat was dat een totaal onverwachte en leuke verrassing ! 

De datum van 31 augustus ligt redelijk dicht bij het einde van het overzomeren in Nederland en België en 25 jaar geleden was het voor de meesten onder ons een gemakkelijk te onthouden datum. Vroeger besloegen de schoolvakanties immers de hele maand augustus, met aan het einde ervan de grootse viering met optochten en vuurwerk van de verjaardag van Koningin Wilhelmina: op 31 augustus !
Nu weet bijna niemand dit meer en heeft deze datum helaas een andere betekenis gekregen vanwege de tragische dood van Prinses Diana, 20 jaar geleden. 

Het jubileum
Met veel dank aan Erno de Vree kijken we terug op een super goed georganiseerde viering van deze 25ste reünie in Nederland voor de leden van de Nederlandse Vereniging op Gran Canaria. 
In het welkomstwoord door Tjardo Kuipers werden ook Piet Kort en Henk van den Bovenkamp terecht geprezen voor hun inzet om van deze reünie een echt lustrumfeest te maken. 
En wat een feestelijke bijeenkomst was het, met een voortreffelijke lunch en drankjes, goed gesubsidieerd door de NVC en met gezellige herkenbare muziek verzorgd door Frans Visser, 
De aanstekelijke muziek bracht veel aanwezigen ertoe om meerdere malen even een dansje te wagen. Dit alles resulteerde in een onvergetelijk samenzijn voor de bijna 60 aanwezige enthousiaste leden.

Frank Goldberg