Laatste Ledennieuws

                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


De laatste 3 exemplaren van ons blad Clubnieuws staan in het geheel op de website (zie menubalk),
hierin kunt u alle aankondigingen (bijv. voor concerten en wandelingen) altijd terugvinden.

De informatie over komende evenementen (bijv. dagjes-uit, nieuwjaarsreceptie, ledenvergadering enz.) wordt daarnaast ook nog eens apart vermeld op de website bij het hoofdstuk Laatste Ledennieuws.Excursie van wijn – spijs – en nog meer
         dinsdag 13 maart 2018 

Nu reisleidster Elly ons niet kan vergezellen, hebben wij het heft in eigen handen genomen en is onder de regie van Wim en Monika Bruinzeel een afwisselend dag-vullend programma ontwikkeld met aandacht voor cultuur-historische elementen in Finca Condal, fraaie uitzichten, de wijnproductie op het eiland met een bezoek aan Bandama en Santa Brigida, een verrassingslunch en wellicht als de tijd het toelaat een afsluiting om onze gezondheid qua innerlijk en uiterlijk een boost te geven. 

Het vertrek per bus zal 10.00 uur vanaf Calle Holanda zijn waar we weer rond 17.30 uur zullen terugkeren.
De deelnemersbijdrage is € 25,- p.p. voor leden en € 30,- voor niet-leden. Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 50.
U kunt zich opgeven tot 6 maart bij onze secretaris Tjardo Kuipers of via email ned.ver.canaria@gmail.com .

Nadere mededelingen of wijzigingen worden via de website van de vereniging onder de aandacht gebracht. 

Het BestuurAfscheidslunch van het NVC-winterseizoen

Op dinsdag 27 maart nodigen wij u uit met zeer gemengde gevoelens. Ons laatste NVC-evenement van dit seizoen alweer maar, en dat stemt tot vreugde, wij zullen doorgaan. Plannen liggen al klaar voor het komende seizoen en daarbij zal het “lustrum“ niet ongemerkt aan u voorbij gaan.

Deze lunch wordt niet geserveerd aan een tafel precies zoals op de foto, maar dit is wel de sfeerfoto. Daar gaat het gebeuren evenals vorig jaar en naar wij verwachten succesvol. 

Het is het prettige terras van het restaurant op het Campo de Golf Maspalomas. 

Makkelijk te bereiken voor montañeros of geoefende vlakwandelaars per benenwagen of anders per scootmobiel of auto. Er is een groot parkeerterrein voor deze “Bobs” en medepassagiers.

De maaltijd bestaat uit een goed driegangen keuzemenu met water en keuze uit één glas wijn, bier of frisdrank. Dezelfde prima huiswijn kost € 15 per fles als u nog even doorgaat met genieten. Na afloop uiteraard een kop koffie of thee.

Wij gaan om ongeveer 13.30 aan tafel. Komt u eerder om een hole te lopen of voor een aperitief op het terras (op eigen rekening helaas, maar het moet worden gezegd) dan kan dat natuurlijk. Wij hopen de ontspannen sfeer van vorig jaar te evenaren. Tjardo noteert u graag en dat kan tot 21 maart. € 20 voor NVC-ers en € 25 voor uw introducé. Wij rekenen graag op uw komst.

Het BestuurEven voorstellen : Mieke Cornelis

 

Na een aantal keer van complex te zijn veranderd woon ik nu in de appartementen Koka in Playa del Inglés, waar het goed toeven is. Als ik uit het raam kijk heb ik een mooi uitzicht op de zee en als bijkomstigheid kan ik Tom Smulders een beetje in beetje in de gaten houden. 


Hier op het eiland doe ik wat aan bergwandelen, een nieuwe heup heeft echter wat roet in het eten gegooid, maar volgend seizoen moet dat beter gaan. Ook ben ik regelmatig op de sportschool te vinden en met een select groepje op zumba-les. Bridge heb ik opgegeven, dat was niet echt mijn ding, te veel stilzitten en te weinig praten. 

Ik heb me aangemeld als nieuw bestuurslid als het 5e wiel aan een goed lopende wagen, het schijnt nodig te zijn. Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren aan deze plezierige vereniging. Natuurlijk heb ik uw goedkeuring nog nodig bij de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering. Vol spanning wacht ik af

Mieke
Montañeros van de Lage Landen  20 jaar 

Op de vorige oproep voor de viering van het 20-jarig bestaan hebben we weinig respons gekregen. Toch willen we nog een poging wagen om iets te organiseren en wel op dinsdag 27 februari

We gaan met de bus naar Guayadeque en drinken daar een kopje koffie, maken een wandelingetje en bezoeken het museum. Hopelijk zien we nog wat van de amandel-bloesem.
Alle montañeros kunnen mee, maar dit is vooral voor diegene die nu niet meer mee kunnen wandelen. Natuurlijk gaan we ook lunchen en fijn bijpraten.

De kosten voor deze dag zijn 25 euro per persoon.
We vertrekken ook nu vanaf de parkeerplaats van de Calle Holanda om 10.30 uur. Dit alles bij voldoende aanmeldingen vóór 22 februari. 

Namens het montañerosteam, Mieke
Nieuwjaarsreceptie 2018


Wij zijn het jaar weer vriendschappelijk begonnen en als onze jaarlijkse nieuwjaarswens met Cava en de aansluitende lunch in het restaurant Portalon een voorbode is van verdere NVC evenementen, dan gaat het helemaal goed komen dit jaar. De sfeer was er relaxt.
Een grote opkomst met 85 lunchgasten, die het grootse buffet met de Pata negra ham, Pata asada, soep, velerlei salades, rosbief, zalm, verse groentes, vers fruit, vele caloriearme toetjes met de fles wit of Protos lekker lieten smaken tijdens een geanimeerde tafelconversatie.


Mieke Cornelis “ondergraaft” inmiddels de machocultuur aan de NVC bestuurstafel.
Haar dynamische inbreng wordt algemeen, duidelijk op prijs gesteld.

Voor de leden die er niet waren, ook een gelukkig 2018!!

Tom Smulders