Laatste Ledennieuws

                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


De laatste 3 exemplaren van ons blad Clubnieuws staan in het geheel op de website (zie menubalk),
hierin kunt u alle aankondigingen (bijv. voor concerten en wandelingen) altijd terugvinden.

De informatie over komende evenementen (bijv. dagjes-uit, nieuwjaarsreceptie, ledenvergadering enz.) wordt daarnaast ook nog eens apart vermeld op de website bij het hoofdstuk Laatste Ledennieuws.

Informatie over ledenmutaties (opzeggingen en/of nieuwe aanmeldingen) vindt u bij het hoofdstuk "Ledenadministratie", zie in de menubalkConsulaire team bezoekt voor aanvraag reisdocumenten de regio Canarische Eilanden
 
Woont u op de Canarische Eilanden en heeft u een nieuw reisdocument nodig (Paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (NIK))? Dan is de volgende informatie voor u van belang:

Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 22, 23 en 24 mei de Canarische Eilanden (Gran Canaria en Tenerife) om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kunt u bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door uw behandelend arts. Ook mogen Nederlanders, die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, contact opnemen met de ambassade. U kunt uw interesse bekend maken door een email-bericht naar de consulaire afdeling te sturen: mad-mva@minbuza.nl . In dit mailbericht dient u, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op onze website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/paspoort-en-id-kaart

Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het Consulaat een selectie moeten maken.
In reactie op uw e-mail ontvangt u uiterlijk dinsdag 8 mei een bericht waarin wordt aangegeven of u in aanmerking komt en waar & wanneer u wordt verwacht. Ook krijgt u informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges. Deze kan namelijk niet ter plekke worden voldaan.
Voor uw informatie: het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol dan wel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten. 

Als u met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kunt u er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een NIK op afstand/per post. Hiervoor kunt u per email (mad-ca@minbuza.nl) een aanvraag indienen.

Tenslotte: In verband met de extra inzet die deze dienstverlening aan de Nederlandse gemeenschap vergt en om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verzoeken wij u om u te beperken tot dit ene email bericht en verdere informatie van de Ambassade af te wachten. Dank voor uw begrip.


Theo Huisman overleden

Het bestuur heeft de trieste mededeling ontvangen dat het NVC-lid Theo Huisman op 23 maart j.l. is overleden.Afscheidslunch van het NVC-winterseizoen

Op dinsdag 27 maart nodigen wij u uit met zeer gemengde gevoelens. Ons laatste NVC-evenement van dit seizoen alweer maar, en dat stemt tot vreugde, wij zullen doorgaan. Plannen liggen al klaar voor het komende seizoen en daarbij zal het “lustrum“ niet ongemerkt aan u voorbij gaan.

Deze lunch wordt niet geserveerd aan een tafel precies zoals op de foto, maar dit is wel de sfeerfoto. Daar gaat het gebeuren evenals vorig jaar en naar wij verwachten succesvol. 

Het is het prettige terras van het restaurant op het Campo de Golf Maspalomas. 

Makkelijk te bereiken voor montañeros of geoefende vlakwandelaars per benenwagen of anders per scootmobiel of auto. Er is een groot parkeerterrein voor deze “Bobs” en medepassagiers.

De maaltijd bestaat uit een goed driegangen keuzemenu met water en keuze uit één glas wijn, bier of frisdrank. Dezelfde prima huiswijn kost € 15 per fles als u nog even doorgaat met genieten. Na afloop uiteraard een kop koffie of thee.

Wij gaan om ongeveer 13.30 aan tafel. Komt u eerder om een hole te lopen of voor een aperitief op het terras (op eigen rekening helaas, maar het moet worden gezegd) dan kan dat natuurlijk. Wij hopen de ontspannen sfeer van vorig jaar te evenaren. Tjardo noteert u graag en dat kan tot 21 maart. € 20 voor NVC-ers en € 25 voor uw introducé. Wij rekenen graag op uw komst.

Het BestuurEven voorstellen : Mieke Cornelis

 

Na een aantal keer van complex te zijn veranderd woon ik nu in de appartementen Koka in Playa del Inglés, waar het goed toeven is. Als ik uit het raam kijk heb ik een mooi uitzicht op de zee en als bijkomstigheid kan ik Tom Smulders een beetje in beetje in de gaten houden. 


Hier op het eiland doe ik wat aan bergwandelen, een nieuwe heup heeft echter wat roet in het eten gegooid, maar volgend seizoen moet dat beter gaan. Ook ben ik regelmatig op de sportschool te vinden en met een select groepje op zumba-les. Bridge heb ik opgegeven, dat was niet echt mijn ding, te veel stilzitten en te weinig praten. 

Ik heb me aangemeld als nieuw bestuurslid als het 5e wiel aan een goed lopende wagen, het schijnt nodig te zijn. Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren aan deze plezierige vereniging. Natuurlijk heb ik uw goedkeuring nog nodig bij de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering. Vol spanning wacht ik af

Mieke
Nieuwjaarsreceptie 2018


Wij zijn het jaar weer vriendschappelijk begonnen en als onze jaarlijkse nieuwjaarswens met Cava en de aansluitende lunch in het restaurant Portalon een voorbode is van verdere NVC evenementen, dan gaat het helemaal goed komen dit jaar. De sfeer was er relaxt.
Een grote opkomst met 85 lunchgasten, die het grootse buffet met de Pata negra ham, Pata asada, soep, velerlei salades, rosbief, zalm, verse groentes, vers fruit, vele caloriearme toetjes met de fles wit of Protos lekker lieten smaken tijdens een geanimeerde tafelconversatie.


Mieke Cornelis “ondergraaft” inmiddels de machocultuur aan de NVC bestuurstafel.
Haar dynamische inbreng wordt algemeen, duidelijk op prijs gesteld.

Voor de leden die er niet waren, ook een gelukkig 2018!!

Tom Smulders