Nieuws‎ > ‎

Ledennieuws

                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


Nieuw boekje met Ledenlijst

Eind november brengt de NVC weer een nieuwe Ledenlijst uit, het boekwerkje waarin alle leden vermeld staan met de adressen in Nederland, Belgie of elders en ook het adres op Gran Canaria.  Met natuurlijk ook de telefoonnummer en emailadressen, indien bekend.

Indien u onjuistheden bemerkt in deze ledenlijst, dan graag direct doorgeven aan de nieuwe ledenadministrateur : 
Ed Jensen, email e.jensen@live.nlMet ingang van eind oktober heeft ondergetekende de administratie van het ledenbestand van de NVC overgenomen van de heer Ido van Oost.
Ido had als bestuurslid mede de ledenadministratie onder zijn hoede maar na zijn voorgenomen aftreden als bestuurslid moest er een nieuwe oplossing worden gezocht. Het nieuwe slachtoffer ben ik dus …… 

Tenzij u goed en regelmatig wilt meewerken. Want ik zorg wel dat de administratie in orde is, dat is mij wel toevertrouwd, vind ik zelf. Hoewel na 12 ambachten en 13 ongelukken mijn vorige werkgevers, daar niet allen van overtuigd zijn, maar dat dan terzijde. 

Om een eventueel probleem dus even juist te plaatsen: u bent zelf verantwoordelijk voor een juiste opname in de ledenadministratie.
Dus geef een adreswijziging duidelijk en tijdig door, of dit nu het adres in Nederland, Belgie, een belastingstaatje of Gran Canaria betreft. Evenals mutaties in emailadressen of telefoonnummers. 

De bezorging van Clubnieuws gebeurt via de informatie zoals die is opgenomen in de ledenadministratie. Dit is dan zoals u dit in het vorig seizoen had opgegeven, dus bijv. de maanden oktober en november bent u op het Nederlands adres en de maanden december t/m maart op het GC-adres en in april verblijft u weer in het koude kikkerland.
Wilt u daarin verandering, omdat u nu bijvoorbeeld langer of korter verblijft op GC, geef dit dan door ! Ook als u slechte ervaringen hebt met de postbezorging en het boekje via een andere persoon of op een andere wijze zou willen ontvangen. 

Ongeveer gelijktijdig met dit decembernummer van Clubnieuws komt er ook weer een boekje met een nieuwe Ledenlijst uit, waarin alle gegevens zijn opgenomen. Staan hierin onjuistheden, geef dit dan door! 

Meldingen vanaf nu graag naar Ed Jensen, email e.jensen@live.nlNieuwe NVC-leden 

Oktober :
- Mevr. Mira Feremans
- Dhr. P. (Piet) Derissen
- Mevr. A.J. (Enny) Vroemen-Derissen.

Wederom aangemeld in de afgelopen zomerperiode :
- Dhr. H. (Henk) ten Brinke
- Mevr. C. Trautwein-deWitLeidens Ontzet

 

Dinsdag 3 oktober werd door de Nederlandse Vereniging Canaria het Leidens Ontzet gevierd. 
Deze datum markeert ook het begin van het seizoen. Ver voor de officiële opening door de voorzitter, Frans de Voogd, zat het etablissement al vol. Zó verheugde men zich op een weerzien en het bijpraten.
Traditiegetrouw kregen we haring met wittebrood, gevolgd door hutspot met draadjesvlees.
Familie Visser van “De Volendammer”: dank voor de goede verzorging!
Het was een gezellige lunch waaraan zo´n 50 leden deelnamen.

Yneke Kuipers

 De contributies zullen in de eerste helft van oktober worden afgeschreven van de bankrekening van diegenen van wie wij een incassomachtiging hebben. Gelukkig is dat bij bijna alle leden het geval.
De leden die nog geen machtiging hebben afgegeven of van bank zijn veranderd, kunnen dit alsnog doen, graag zelfs. 

Als u de contributie zelf wilt overmaken vraag ik u dit binnenkort te doen en wel op rekeningnr.
NL07 RABO 0378 3507 57 (RABO bank) t.n.v. Nederlandse Vereniging Canaria of
ES76 0030 1133 83 0000 8512 71 (Banco Santander) t.n.v. Asociación Neerlandesa Canaria 

Diegenen die contant willen betalen kunnen dat als volgt doen:
Bij de secretaris, Tjardo Kuipers, op 3 oktober 2017 tijdens de seizoenopening bij “De Volendammer” of vrijdags bij petanca in San Fernando of tijdens een bergwandeling van de montañeros in de maand oktober. De contributie dient uiterlijk 31 december te zijn voldaan. 

Wim Bruinzeel, penningmeester
Aan de huidige en toekomstige bowling-deelnemers


Elke dinsdagmiddag is er om 14.00 uur de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijs te bowlen op het attractiepark Holydayworld in Maspalomas.

Om daar een NVC groepsevenement van te maken bleek geen succes te zijn.

 

Dus kunt u nu op eigen gelegenheid of met een groepje gaan bowlen.


Wij bedanken ons NVC-lid, dhr. Bill Botterweg, voor zijn enthousiasme en inzet om van het bowlen een NVC evenement te maken.

 

Veel Bowlingplezier!


Het NVC Bestuur
Een goed maatje is het halve werk 
        (voor de rikkers onder ons) 

Vorig jaar januari toen ik lid werd van de Nederlandse Vereniging op Gran Canaria en het verenigingsblad inkeek, vond ik het jammer dat er naast klaverjassen en bridgen geen gelegenheid is om het kaartspel “rikken” te beoefenen.

Vandaar deze oproep. Is er behoefte aan het opstarten van een rikclub?

Ikzelf wil daar wel mee beginnen, maar aangezien ik eind maart weer terug ga naar Nederland is het in verband met de continuïteit noodzakelijk om dat samen op poten te zetten met iemand die hier langer vertoeft. 

Wie helpt? Wie wil er ook rikken? 

Laat het me weten en wellicht lukt het om met een stel enthousiastelingen te starten op een vast tijdstip in de week. Is uw interesse gewekt, stuur dan een e-mail naar p.timmermans@oeqc.eu 

Peter Timmermans

De OV-buskaart verloopt echt wel een keertje…… 


Indien u in het bezit bent van een OV-buskaart moet u toch aandacht besteden aan de houdbaarheids-datum hiervan. 

Deze OV-kaart verloopt na 5 jaar, en de aankoop-datum is niet zichtbaar op de kaart. Het aanwezige saldo op de kaart zou dan automatisch vervallen. 

Ga eens naar een oplaadpunt en vraag daar om de einddatum van de kaart te checken!

Redactie